maanantai 4. tammikuuta 2016

Chorizowrapit ja savuporonapit

Uusi vuosi, uudet kujeet. Tai jos ainakin uudet tekstit - edellisestä kirjoituksesta kun taitaa olla jo melko pitkä aika... Paljon on kuitenkin tullut sitten viime kirjoittaman kokkailtua - enemmän ja vähemmän uusia siinä missä enemmän ja vähemmän onnistuneitakin ruokia.

Yksi onnistunut kokeilu on ollut uudeksi vuodeksi tehdyt chorizowrap-naposteltavat. Kaikki lähti liikkeelle siitä, että meille oli tulossa kavereita juhlimaan vuoden vaihtumista, ja arveltiin, että jotain olisi kiva tarjota. Koska joulukokkailut vei kuitenkin mehut melko tehokkaasti, ei kiinnostanut alkaa vääntää mitään isotöisiä juttuja. Kun sitten savuporonapit putkahtivat mieleen ja H:lle puolestaan chorizowrapit, niin se oli sitten siinä. Ei tarttenu miettiä enää.

Kaupassa suunnitelmat vähän muuttuivat, kun "tyrkkymyyjä" oli esittelemässä uusia tuorejuustomakuja. Voin melkein vannoa, ettei meille varmaan koskaan olisi puuttunut kaupasta mukaan "Wasabi twist" -niminen tuorejuusto, jos siitä ei kaupassa ois saanut maistiaista...

Savuporonapeista ei valitettavasti tullut otettua kuvaa, mutta pitää napsaista se sitten ensi kerralla, kun näitä tekee - koska näitähän tullaan tekemään uudestaan, olivat niin helppoja ja hyviä.

Chorizowrapeista saa juhlatarjoamisten lisäksi vaikka "kevyen" päiväruoankin.


Chorizowrapit
100-130 g chorizoviipaleita
1/2 rs Wasabi twist -tuorejuustoa
1-2 rkl creme fraisea
(frisee)salaattia
pkt tortillalevyjä

Sekoita tuorejuusto ja creme fraise keskenään. Seoksesta pitäisi tulla vähän juoksevampaa kuin tuorejuusto on yksinään, että se on helppo levittää.

Koko wrapit: levitä tortillalevyn keskelle reunasta reunaan tuorejuustoseosta ja laita päälle chorizoviipaleita ja salaatinlehtiä.

Kierrä levyt rullalle, ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa. Nosta rullat lämpimään pariksi kymmeneksi minuutiksi ennen tarjoilua. Leikkaa rullista kahden sormen levyisiä paloja, ja nauti.


Savuporonapit
savupororouhetta
ruohosipulituorejuustoa
creme fraisea
suolaa
pippuria
tiraus sitruunamehua
ruisnappeja
(tuoretta ruohosipulia koristeluun)

Tuorejuuston ja creme fraisen määrät riippuvat siitä, miten paljon nappeja aiot tehdä. Itse käytin noin 1/3 rasiallista tuorejuustoa ja 3 ruokalusikallista creme fraisea - mutten käyttänyt aivan kaikkea savupororouhetta. Nappeja meillä tuli noin 30.

Sekoita poro, tuorejuusto, creme fraise ja mausteet keskenään. Maista.

Jaa täyte ruisnappien päälle. Koristele halutessasi tuoreruohosipulisilpulla.

Laita napit jääkaappiin maustumaan. Nosta napit hetkeksi lämpimään ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti