lauantai 30. marraskuuta 2013

Tortillat helpolla ja nopealla täytteellä

Olipa kerran päivä, jolloin ruokana piti olla kookoskanakastiketta, johon liittyi oleellisesti pakastimesta otettava liha. Kävipä niin, että ruoanlaittaja tajusi joskus neljän aikaan iltapäivällä, ettei lihaa todellakaan ole otettu pois pakkasesta ja ettei se todellakaan ehdi sulamaan ajoissa ruokaa ajatellen. Kaupassa sitten ei enää kiinnostanutkaan kanakastike, ja ruoanlaittaja selitti itselleen, että se olisi niiiiin vaikea ja pitkä homma tehdä (as if, koko hommaan menee suunnilleen 20-30 minuuttia...). Sitten olikin jäljellä enää sen keksiminen, mitä ihmettä sitä sitten syötäisiin.

Aikani kaupassa haahuiltuani päädyin tortilloihin, mutta niitäkään en jaksanut tehdä kuten meillä tavallisesti... liikaa pilkkomista ja muuta vaivaa päivänä, joilloin mikään ei ollut mennyt niin kuin olisi halunnut ja väsymyskin painoi päälle. Näin siis sai syntynsä hässäkkätortillat.

Kun vielä olin bongannut 24Kitchenin De Makkelijke Maaltijd -ohjelmasta guacamolen ohjeen jo jokin aika sitten ja halunnut testata sitä, oli ruokasuunnitelma vihdoin selvillä (eikä kaupassakaan tullut haahuiltua kuin reilut puoli tuntia...).

Kasvis-kananpojanjauheliha-tortilloja syödessä voi leikkiä syövänsä terveellisesti: onhan liha sentään vähärasvaisempaa kuin tavan jauheliha ja kasviksiakin on mukana...

Kasvis-kananpojanjauheliha-tortillat
400 g kananpojan jauhelihaa
1 sipuli
1-2  valkosipulinkynttä
1 / 2 kesäkurpitsaa
1-2 porkkanaa
1 paprika
fajitas -maustepussi
1 / 2 prk salsaa
vettä
öljyä paistamiseen
(täysjyvä)tortillalevyjä
(halutessasi juustoraastetta)

Laita jauheliha paistumaan pannulle.

Pilko sipuli ja heitä kypsän jauhelihan kaveriksi kuullottumaan. Kuullotuksen jälkeen raasta valkosipuli joukkoon.

Raasta kesäkurpitsa ja porkkana, ja pilko paprika.

Lisää kasvikset pannulle. Anna muhia kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää mausteet ja salsa, ja vähän vettä, jos seos muistuttaa mielestäsi liikaa sementtiä.

Anna hautua sen aikaa, kun värkkäät guacamolen.


Guacamole maistuu ihanalta, vaikka ulkonäkö ei ehkä kaiken houkuttelevin olekaan. Lisäksi tästä huomaa, ettei avokado ollut kaikkein kypsin; saa se tässä vähän hienommaksikin muussautua, mutta toisaalta reseptin hienous on juuri siinä, että näinkin kokkareisena tämä toimi.


Guacamole

1 kypsä avokado
1 - 2 tomaattia
hyvää oliiviöljyä
1 / 2 - 1 limetin mehu
suolaa

Halkaise avokado, poista kivi ja kuutio avokado kuoressaan.

Koverra avokadokuutiot kulhoon ja muussaa niitä vähän. Ei haittaa, vaikka jäisi kokkareitakin.

Pese ja halkaise tomaatit, poista siemenet ja pilko kuutioiksi.

Lisää tomaatit kulhoon ja sekoita.

Lisää joukkoon sopivan tuntuinen luraus oliiviöljyä ja pikkuisen suolaa. Sekoita.

Halkaise lime ja purista mehua seokseen ensin varovasti, ja maista. Mikäli salsa maustuu hyvältä, nauti, ja jos ei, lisää mehua, suolaa ja oliiviöljyä vähän kerrallaan saadaksesi mieleisesi maun.


Lämmitä tortillalevyä mikrossa (ja laita myös juusto messiin jos sitä haluat laittaa), läjää kasvisjauhelihaseosta lätylle, lisää salsa, kääri ja nauti.


P.s. Guacamole toimii muuten sipsienkin kaverina loistavana itsepetoksena; Tän herkuttelun täytyy olla terveellistä ja ihan hyväksi mulle, kun kerran sipsit on tehty perunasta ja guacamolen ainekset on terveellisiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti