keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Uunipadalla kokkaamisen riemu

Tuparilahjaksi kavereilta saimme muun muassa Kermansaven Hotpot Duo -uunipadan. Miten he tiesivät??? Ilmeisesti tästä oli ollut eräällä reissulla puhetta, että edellinen ihana Kokki-pata meni rikki ja uusi uunipata hakusessa. Vaan mistä tiesivät, että olimme pohtineet, että koska Kokki-pataa ei enää valmisteta(tietenkään - silloin kun se meni rikki, niin niitä vielä kaupoista löytyi, mutta kun ei heti ostettu, niin ei kai niitä nyt enää mistään löydy), niin tuo Hotpot tulisi todennäköisesti olemaan se, minkä hankkisimme? Ja mistä tiesivät vielä senkin, että tuon kokoisesta uunipadasta olin haaveillut, Kokki kun oli 2,25 litrainen ja tuo on nyt 3 litrainen...

Toivottavasti sain kiitoksen puserrettua suustani, sillä kun paketin avasimme, tuijotin pataa epäuskoisen riemuissani. Tällä viikolla pata siis pääsi heti käyttöön(normaalisti emme tätä pataa sattuneesta syystä[=haudutusaika] tee näin keskellä viikkoa, mutta kun viikonloppuna emme ole kotona - ja totta kai  Hotpotia piti heti päästä koettamaan). Ja voi että, miten paljon sinne mahtui, ja miten ihanasti se haudutti ruoan! ^_^

Ihanainen Hotpotimme!

Uunipata

400 g possun fileesuikaleita
8-12 perunaa, koosta riippuen
3-5 porkkanaa, koosta riippuen
1 pieni bataatti
200 g palsternakkaa
100-200 g herkkusieniä
2 punasipulia(tai yksi iso)
n 5 dl vettä
Fond du chef -kasvisliemiliemikuutio tai tavallinen kasvisliemikuutio, myös lihaliemikuutio käy
1-2 tl thai sweet chili -kastiketta
(2-3 rkl maustettua tuorejuustoa) 0,5 tl kanelia
1 rlk siirappia
savupaprikajauhoa
suolaa
pippuria
chilijauhetta
valkosipulijauhetta

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Kuori ja pilko perunat, porkkanat, palsteri ja kevyesti voideltuun pataan.

Paista possunsuikaleet ja lisää ne pataan. Pilko herkkusienet ja sipuli, ja pyöräytä niitäkin pieni hetki pannulla.

Keitä vesi ja lisää sinne mausteet ja liemikuutio. Mikäli käytät tuorejuustoa, lisää se myös tässä vaiheessa ja anna sen sulaa nesteeseen. Lisää neste pataan ja sekoita.

Hauduta uunin keskitasolla 1,5 tuntia. Laske lämpö sen jälkeen 200 asteeseen ja anna hautua vielä ainakin tunnin. Muista sekoittaa pataa välillä, ja varmista lopuksi kasvisten kypsyys(tosin, jos ne vielä kahden ja puolen tunnin jälkeen ovat raakoja, mie syön hattuni ;P ).

Anna padan vetäytyä uunista ottamisen jälkeen kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Sitten ei muuta kuin nauttiamaan hyvästä ruoasta! :)


Huom! Mitä kauemmin pata saa uunissa muhia, sitä paremmalta se maistuu. Itse annoin padan olla uunissa nelisen tuntia, koska oli aikaa antaa sen hautua rauhassa. Tosin viimeisen tunnin ajaksi laskin lämmön 175 asteeseen.

Vinkki! Aurinkokuivattu tomaatti-, pippuri- ja afrikan paprika -tuorejuustot ainakin sopivat hyvin pataan. Joskus olen käyttänyt myös halloumia, kun sitä sattui kaapista löytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti