sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Muuttorumba ja muita tekosyitä

On tässä tullut muutettua, joten on aika jäänyt vähäiseksi tämän päivittämiseen. Tosin, kuten aiemmin on jo voinut huomata, on päivittely jäänyt muutenkin hitaammanlaiseksi, joten ehkä muuttoakaan ei ole hyvä käyttää syynä. Laiskuushan se on, mikä on "estänyt" päivittelemästä.

Yhtä kaikki, muutto tosiaan tapahtui H:n kanssa samaan asuntoon. On ollut kertakaikkisen ihanaa, kun ei ole tarvinnut juosta edes takaisin kahden asunnon väliä...

Uutta ja ihanaa, tuparilahjaksi saamaamme yleiskonettamme käyttäen tein sitten sämpylöitä. Teki mieli kokeilla jotain uutta, ja avuksi otinkin siis netin ihmeellisen maailman. Sämpylätaikinan pohjana käytin Myllyn Parhaan sivuilta löytynyttä puurosämpylöiden ohjetta, mutta koska mie oon mie, niin enhän malttanut millään pysytellä taaskaan ohjeessa, vaan lisäilin ohjeeseen vähän tätä ja vähän tuota.

Leivästä ei tullut mikään paksukainen, mutta hyvää se siitä huolimatta oli.


Puurosämpylät

Puuro:
5,5 dl vettä
2 dl neljän viljan puurohiutaleita
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
suolaa
sokeria

Mittaa vesi kattilaan, ja kun se kiehuu heitä perään puurohiutaleet.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe. Anna kypsyä paketin ohjeiden mukaisesti, ja lisää vettä, jos puuro alkaa näyttää turhan paksulta(liisteriltä se minun näytti ennen kuin lisäsin vettä).

Lisää suola ja sokeri. anna jäähtyä.

Toki tässä voi käyttää puuron jämiäkin, kuten Myllyn Parhaan reseptissä kehoitetaan. Itse en vain ole ottanut tavaksi syödä puuroa aamuisin, joten sen vuoksi jouduin tekemään sen erikseen.

Sämpylät:
4 dl puuroa
3 dl kuumaa vettä
1 pss kuivahiivaa
4 dl sämpyläjauhoja
0,5-1 dl aurongonkukansiemeniä

Mittaa puurosta 4 dl(itsellä jäi noin desi ylimääräistä tuosta tekemästäni puuroannoksesta) ja lisää joukkoon vesi. Sekoita tasaiseksi.

Mikäli käytät yleiskonetta, siirrä puuro koneeseen tässä vaiheessa. Toki tämän voi tehdä myös käsin.

Mittää kaksi desiä jauhoja ja lisää sinne kuivahiiva. Sekoita hyvin, jonka jälkeen lisää jauhot puuron kaveriksi kulhoon. Sekoita.

Lisää vielä loput kaksi desiä jauhoja ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää 0,5-0,75 desiä auringonkukansiemeniä taikinaan ja sekoita. Taikina jäi itselläni ainakin hyvin höllyväksi, mutta se ei haittaa.

Kohota liinan alla noin 20 minuuttia, ja kippaa se sen jälkeen kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. ripottele pinnalle loput auringonkukansiemenet ja annan kohota reilu puoli tuntia liinan alla.

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista leipää uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia.Leipä jäi itselläni ainakin aika pehmeäksi vielä uunituksenkin jälkeen, mutta kun sen antoi olla pellillä jäähtymässä, sitä saikin sitten jo helposti leikattua(ja syötyä...).

Ja sitten ei muuta kuin sohvalle nautiskelemaan ja katselemaan Babar-sarjaa. Alkoi sopivasti lapsettaa tänään, joten mikä olisikaan parempi yhdistelmä piirrettyihin kuin lämmin, itse tehty leipä ja lasia maitoa tai kylmää kaakaota. :)

Yrttejäkin pitäisi istutella, ja sisustamisintoisena suunnetella niille mukava paikka parvekkeelle kesäksi. Vaan siitä sitten lisää joskus toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti