Olipa ihana herätä aamulla, kun aurinko paistoi(kai, ainakin verhojen takaa kajasti jotain auringolta näyttävää). Kun sitten sain vihdoinkin kammettua ihteni ylös, oli aurinko painunut jo pilvien taa piiloon, joten piti keksiä jotain muuta piristävää... Lettuja siis - joista tosin paksuutensa puolesta tuli ennemminkin pannukakkuja! :D
Tosin kaapissa ei ollut kananmunia(on tämä munapula yltänyt tännekin, kun ei meidän lähikaupoissa oo munia ollenkaan[tosin vaan niissä pienissä käyty, isommissa lähikaupoissa saattais ehkä ollakin]), joten piti vähän säveltää... vaan ihan niin ko mie oisin kyllä muutenkaan missään reseptissä pysytelly, jos sellanen oiski ollut, mutta tota... ;D
Saksanpähkinäpannukakut
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
n. 0,5 dl saksanpähkinöitä
2 tl unikonsiemeniä
3 dl maitoa
1 tl levinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
1 tl kanelia
1-2 tl (tummaa) siirappia
voita paistamiseen
Sekoita kuivat aineet ja mausteet(siirappia lukuunottamatta) keskenään.
Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä siirappi ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Taikinasta tulee melkoista "puuroa", etenkin turvotuksen jälkeen, mutta se kait kuuluu asiaan.
Paista reilussa voissa(oikeasti, tämä ei nyt tasan ole mikään terveysintoilijan aamiainen - ainakaan miun tekemänäni) pieniä, mutta paksuja pannukakkuja.
Nautiskele kiireettömästä aamusta kera hyvän seuran tahi sanomalehen - tai molempien! :)
Vinkki! Tarjoile pannukakut pursotinkermavaahon(on oikeasti yllättävän hyvää juurikin tällaisissa pienissä erissä käytettynä), vähän kohmeisten marjojen ja siirapin kanssa.
Voi ei miten näyttää hyvältä! Tää on tälleen hirveessä makeanhimossa ihan laitonta katella näin herkullisen näköisiä ruokakuvia ja reseptejä.. :)
VastaaPoista