![]() |
Tupari-/valmistujaispippalotarjottavat |
Mutta tosiaan, päädyimme sitten tekemään sitruuna- ja appelsiinipiirakat, pesto-mozzarella-tomaatti- ja tex mex -pizzaa sekä masaliisoja. Sano kuka mitä hyvänsä, miulle ne on masaliisoja, jolleivät sitten ole väriltään vaaleita. Sitten niitä voi miun puolesta nimittää mokkapaloiksikin. ;)
![]() |
Masaliisan koristeluun käytin viime kesänä synttärilahjan osana saamiani strösseleitä. Ovat sellaisesta paketista, jossa on neljää erilaista "strösseliä", käytännössä siis erilaisia koristeita. |
Vaahtokarkeilla tuunattu masaliisa(eli mokkapalat)
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl vanilijasokeria
2 dl rypsiöljyvalmistetta
4,5 rkl van Houte -kaakaojauhetta
1 dl vettä
1 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
9 Väiski-vaahtokarkkia
2 riviä Bumbergin tummaa suklaata
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita kahvi tippumaan. Itse laitoin keittimeen vettä kahdelle kupilliselle, mutta kahviporoja mittasin tuplamäärän.
Mittaa jauhot, sokeri, sooda ja vanilijasokeri kulhoon ja sekoita. Leikkaa sen jälkeen vaahtokarkit haluamasi kokoisiksi paloiksi terävällä, jauhotetulla puukolla. Vaahtis tarttuu aikalailla tehokkaasti puukkoon kiinni, joten jauhotus on ihan paikoillaan. Pilko samaan syssyyn suklaa pieniksi paloiksi.
Lisää vaahtokarkit ja suklaa kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
Sulata rypsiöljyvalmiste kattilassa, ja lisää sinne kaakaojauhe sihtaamalla, jottei kaakao jää klönttiseksi.
Lisää jauhoseoksen joukkoon kahvi ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää sen jälkeen voi-kaakao-seos taikinaan. Sekoita.
Kananmunat taikinan joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada voidellun leivinpaperin päällä uunipellille. Paista uunin keskitasossa suunnilleen 20 minuuttia.
Testaa pohjan kypsyys tökköömällä hammastikku leivoksen keskelle: jos tikkuun ei tartu taikinaa, se on paistunut kunnolla. Kannattaa kuitenkin katsoa, ettei tökkää sitä suoraan vaahtokarkkiin, koska ne olivat ainakin miulla vielä uunista ottaessa jokseenkin kokonaisen oloisia. Ei kyllä olleet kauaa, ilmeisesti sulivat uunistaoton jälkeen. Metkaa.
Anna jähtyä kunnolla, jotta päällinen ei sula.
Päällinen:
n. 6,5 dl tomusokeria
12 rkl vahvaa kylmää kahvia
8 rkl rypsiöljyvalmistetta
2,5 rkl van Houtenia
4 tl vanilijasokeria
Sihtaa tomusokeri ja kaakaojauho kulhoon ja lisää joukkoon vanilijasokeri. Sekoittele varovasti sekaisin.
Lisää kahvi ja sekoita niin, että se on tasaista töhnää.
Sulata rypsiöljyvalmiste ja lisää se töhnään.
Kun seos on sileää, lisää se pohjan päälle. Tämä kannattaa tehdä pohjan vielä ollessa uunipellillä, sillä taikina on innokas näkemään, mitä pohjan reunojen ulkopuolella on... tällä tavoin ei siis sotke koko keittiötä. ;)
Anna päällisen jähmettyä kunnolla, niin se ei sotke koko maailmaa - tai ainakaan koko kämppää.
Huom! Voit myös käyttää juoksevan rypsiöljyvalmisteen tilalla margariinia. Itse päädyimme käyttämään tuota, koska se oli laktoositonta, eli kaikki pystyivät syömään leipomuksia.
Nyt taidan kömpiä sohvalle vielä hetkeksi, vaikka jo vähän väsyttäisikin. Jos nimittäin nyt menen nukkumaan, herään kuudelta aamulla, ja se ei ole kivaa. En vaan oo aamuvirkku, vaan illan torkku. :) Muita selostuksia tuparileipomuksista siis todennäköisesti huomenissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti