maanantai 26. maaliskuuta 2012

Tupari-valmistujais-menu, osa 2: pizzat

Masaliisat käsiteltiinkin jo, joten jos nyt sitten olisi pizzaohjeiden vuoro. Pohjat ovat tehty Myllyn Parhaan sivuilta löydetyn pizzapohjan ohjeella.


Pesto-tomaatti-mozzarella-pizza

Pesto-tomaatti-mozzarella-pizza. Pahoittelut kuvan laadusta. Jos joku tietää, miten tänne saa lisättyä pystyssä olevia kuvia ilman, että kääntyvät vaakasuoriksi, niin infotkaahan, miten se tehdään. Mie en vain osaa... tämän kuvan vaihdan parempaan, mikäli keksin, miten saan ne pysymään oikein päin.

Pohja:
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1/3 pkt tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 rlk öljyä
n. 3 dl durumjauhoja

Mittaa kulhoon vesi ja liuota hiiva joukkoon.

Lisää nesteeseen suola ja öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa, kunnes taikina irtoaa suosiolla kulhon reunoista.

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen, ja anna pohjataikinan kohota täytteen teon ajan.


Täyte:
1,5 prk vihreää pestoa
tomaatteja mielen mukaan
1 prk valmiiksi viipaloitua mozzarellaa(voi käyttää myös sitä palloa)
100-150 g juustoraastetta
pippuria
pizzamaustetta tai oreganoa

Vuoraa kulhon päällä oleva sihvilä parilla talouspaperilla ja kaada pesto sihvilään, jotta ylimääräinen öljy valuu pois, eikä täten tee pizzasta vetistä.

Pese tomaatit ja viipaloi ne. Itse tein tämän kirsikka-/luumutomaateista, sillä ajattelin kokeilla helpottuuko pizzan leikkaaminen pieniin paloihin täten. (Helpottui, ei tarvinnut tahia leikkautumishaluttomien tomaattien kanssa oikiastaan yhtään.) Siirrä tomaatit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta niistäkin lähtee ylimääräinen neste.

Levitä kohonnut taikina uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

Levitä valunut pesto pohjan päälle tasaisesti.

Lisää tomaatit tasaisesti pohjan päälle, levitä juustoraaste ja laita mozzarellaviipaleet sen jälkeen tasaisesti pizzaan.

Pöyräytä vielä muutama kierros pippurimyllystä ja pizzamaustetta/oreganoa pizzan päälle.

Paista uunin keskitasossa 12-15 minuuttia.



Tex mex -pizza, tai ainakin meksikolaisia vaikutteita ottanut pizza


Tex mex -pizza. Pahoittelut, ettei parempaa kuvaa ole saatavilla.

Pohja:

1 annos pohjataikinaa

Levitä kohonnut taikina uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.


Täyte:
1 prk mieleisesti vahvuista salsaa
0,5 dl ketsuppia
350-400 g jauhelihaa
tacomaustetta
1 keltainen paprika
1 punasipuli
1-2 tomaattia
150-200 g juustoraastetta
chilijauhetta
oreganoa

Ruskista jauheliha. Pilko sipuli ja heitä hetkeksi pannulle jauhelihan kanssa pehmenemään. Lisää tacomaustetta mielesi mukaan.

Silppua paprika ja tomaatit.

Levitä salsa ja ketsuppi pizzapohjan päälle. Ripottele joukkoon vähän chilijauhetta.

Lisää sen jälkeen pohjan päälle jauheliha-sipuli-seos, paprika ja tomaatit. 

Levitä juustoraaste pizzan päälle, lisaa vielä oreganoa ja paista uunin keskitasossa noin 12-15 minuuttia.


Vinkki! Mikäli pizzasta haluaa tarjolle pienehköjä paloja, se kannattaa leikata sen ollessa vielä lämmin. Täten juustokin saattaa suostua yhteistyöhön. :P


Sitruuna- ja appelsiinipiirakoiden ohjeet tulevat todennäköisesti vielä tämän päivän aikana, mutta nyt muihin puuhiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti