perjantai 27. tammikuuta 2012

Pesto"muffinit"

Tyttöjen iltaan piti kehitellä jotain kivaa, ja koska H. ei ole mikään älytön peston ystävä(syö muttei niin suurissa määrin kuin mie ;) ), päädyin näihin pestomuffinseihin. Olivat älyttömät helpot ja kohtuullisen nopeat tehdä, ja maistuivat hyviltä.Valitettavasti näistä ei tullut otettua kuvaa, mutta pitää muistaa seuraavaksi ottaa ja lisäillä se sitten tänne, kun näitä tekee. :)

Pesto"muffinit":
iso lehtitaikinalevy
prk punaista pestoa
prk vihreää pestoa
pkt fetaa(sellainen kuution mallinen paketti, jossa feta on siis yhtenä klönttinä)
jauhoja kaulintaan
muffinivuokia


Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Pilko feta pienen pieneksi silpuksi.

Kauli sulaneesta lehtitaikinalevystä niin iso kuin saat ja leikkaa se keskeltä kahtia. Siirrä toinen puoli hetkeksi syrjään.

Levitä noin puolet toisesta pestopurkista taikinan päälle, lisää tarvittaessa(riippuu niin kovin siitä, kuinka paljon sitä sinne haluaa). Ripottele päälle puolet fetajuustosilpusta.

Laita uunipellin päälle valmiiksi 15 paperista muffinivuokaa. Halutessasi voit toki käyttää ei-kertakäyttöisiäkin muffinivuokia.

Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä noin 1,5-2 sentin levyisiä siivuja. Yhdestä puoliskosta tulee 10-15 muffinia, riippuen siitä, kuinka isoksi taikinan on kaulinut.

Laita siivut muffinivuokiin, ja paista uunin keskitasolla  10-15 minuuttia.

Toista sama toiselle taikinanpuoliskolle, tällä kertaa eri pestolla.

Anna jäähtyä hetken ennen tarjolua, niin maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti