maanantai 25. marraskuuta 2013

Mango-pesto-kanalasagne


Olen jo pitkään halunnut tehdä kanalasagnea, mutta toisaalta peruslasagne vain liha vaihtamalla ei kuulostanut erityisen innostavalta. Pesto-kanalasagne kuulostaa tällaisen pesto-hullun korviin taivaalliselta, mutta H., joka ei ole niiin hulluna pestoon kuin mie, ei liiemmin innostunut. Välimerellinen lasagne taas sisältää monien ohjeiden mukaan ihan liikaa kaikkea sellaista, mitä meiltä kuitenkin jätettäisiin pois, koska jompi kumpi meistä ei tykkäisi.

Siitä se ajatus sitten lähti, ja lopputulokseksi saatiin hybridilasagne.Valitettavasti kuvaa tästä ei tullut otettua, mutta pitää koettaa muistaa ottaa ensi kerralla. :)


Mango-pesto-kanalasagne

Mango-kanakastike
Öljyä
2 keskikokoista sipulia
630 g (marinoituja) kanan fileesuikaleita
2 jättikokoista tai 3 normaalia valkosipulinkynttä
1 tlk säilykemangoa
2 tlk (á 500 g) tomaattimurskaa
Suolaa
Pippuria
200 g (Apetinan pala) fetaa
Mozzarellapallo

Kuori sipulit ja kuutioi ne valmiiksi. 

Laita levy päälle, pannu levylle, pannulle öljyä ja kunhan öljy on sopivan ”juoksevaista"  laita kanat paistumaan. Paista noin viisi minuuttia. 

Lisää joukkoon sipulit ja kuullota. Mikäli käytät marinoitua lihaa, ja tässä vaiheessa paistinpannu tuntuu olevan melko täynnä, heitä sipulit kera öljytilkan toiseen kattilaan ja lisää sipulit kanan joukkoon vasta kuullotuksen jälkeen. (Samaa kattilaa voit käyttää pestokastikkeen tekoon.) 

Kuori ja raasta/purista valkosipulinkynnet kanan joukkoon. Sekoita hyvin. 

Kaada mangon liemi pois ja kuutioi sen jälkeen mangot pieniksi paloiksi. Lisää kuutiot pannulle ja sekoita. 

Lisää toinen tomaattimurskapurkki pannulle ja sekoita.  

Mausta, mutta muista suolaa lisätessäsi, että myös fetassa on suolaa. 

Lisää toinenkin purkki tomaattimurskaa pannulle. Mikäli seos tuntuu tönköltä, lisää vettä sen verran, että kastike on sopivanoloista. 

Anna hautua pestokastikkeen teon ajan.


Pestokastike
3 rkl voita(tai juoksevaa kasvirasvavalmistetta)
3 rkl jauhoja
6 dl maitoa
150 g juustoraastetta
reilu puoli purkkia vihreää pestoa

Sulata voi kattilassa, ja lisää jauhot varovasti koko ajan sekoittaen. Jos tuntuu siltä, että jauhoja on liikaa, heitä joukkoon vielä pikku tirpsaus rasvaa. 

Kun jauho-voi-mössö on sekaisin, lisää joukkoon vähän maitoa. Sekoita hyvin. (Tässä vaiheessa paljastuu, mikäli jauho-voi-sörsseli ei ole oikeanlaista. T. nim. eräs, joka tässä vaiheessa kirosi raskaasti, heitti ensimmäisen, paakkuisen yritelmän veks ja aloitti alusta.) 

Lisää loput maidosta osissa kattilaan koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoittele seosta, ja kun se tuntuu paksummalta, ota levy pois päältä ja kattila pois hellalta. 

Lisää juustoraaste kastikkeeseen ja sekoita hyvin. 

Lisää pesto juustokastikkeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.


Nypi tässä vaiheessa feta paloiksi tomaattikastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin.


Lasagnen kokoaminen

Voitele reilun kokoinen uunivuoka (itse käytin 34 x 27 x 6 cm kokoista vuokaa, ja tuli aika täyteen). 

Aloita lasagnen kasaaminen. Pohjalle vähän tomaattikastiketta, päälle lasagnelevyjä, taas tomaattikastiketta, pestokastiketta, lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, pestokastiketta, lasagnelevyjä… toista, kunnes tomaattikastike loppuu. Laita päälle vielä kerros lasagnelevyjä ja päällimmäiseksi loput pestokastikkeesta.

Mikäli haluat, voit lisätä mozzarellan päälle jo tässä vaiheessa. Siinä tapauksessa paista lasagnea uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Mikäli taas et tykkää kovasta ja tummasta juustosta, paista lasagnea ensin 30 minuuttia, ota uunista, lisää mozzarella ja paista veilä 20 minuuttia. 

Anna vetäytyä vartin verran ennen tarjoamista.  

Tarjoa vihersalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti