On taas "hetki" mennyt, enkä lähde sen kummempia siitä selittämään: mennyttä mikä mennyttä, jos nyt yrittäisin olla vähän aktiivisempi taas...
Uuden vuoden aattona istuskelimme ystäväporukalla iltaa odotellen keskiyötä ja höpisten kaikenlaista. Eräs totesi tehneensä nachoja ruoaksi, ja siinä kohtaa kielelle herahti vesi. Oli pakko sen jälkeen vähän tutkiskella asiaa, ja lopulta päädyimme muutaman päivän vuoden vaihteen jälkeen tekemään omanlaisiamme nachoja... ja vaikka itse sanonkin: hyvää oli.
Nachoja cheddar-kastikkeen ja kanan liekkisiipien kanssa. Toimiva ruoka vaikkapa "dagen efteriä" ajatellen. ;)
Nachovuoka:
n. 450g nachoja
1-2 punasipulia
2-3 tomaattia
1 (punainen) paprika
purkki haluamasi vahvuista salsaa
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Ota uunivuoka ja voitele se kevyesti, etteivät nachot tarttuisi siihen kiinni.
Lado vuoan pohjalle mieleisesi kerros nachoja(määrä riippuu ihan vuoan mallista ja koosta: itse tein noin 20cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään vuokaan, mutta se osoittautui vähän naftiksi, seuraavaksi laitan annoksen laakeampaan vuokaan).
Ripottele päälle tomaattiasipulia, salsaa, ja paprikaa.
Lisää toinen kerros nachoja, ja toista ainesten vuokaan lappaminen niin kauan kuin niitä riittää. Nachot päälimmäisiksi ja ei muuta kuin vuoka uuniin 10-15 minuutiksi.
Cheddar-kastike
2,5 dl ruokakermaa
1 pkt(200g) cheddar-juustoviipaleita
(ripaus pippuria)
Kuumenna kerma, älä kuitenkaan kiehuta.
Lisää joukkoon juustoviipaleet, ja sekoita kastike sileäksi.
Lisää halutessasi pippuri ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Sitten ei muuta kuin nachot pois uunista ja nauttimaan. Mitään siistiä tämän syöminen ei ainakaan tässä taloudessa ollut, joten onneksi nachoja jäi pussista sen verran jäljelle, että syömistä auttamaan voi ottaa muutaman ei-pehmenneen nacholastun. Annoksen päälle kun vielä lisää oman mielensä mukaan juustokastiketta, niin nautinto on valmis.
HUOM! Voit halutessasi laittaa myös juustokastikkeen mukaan nachovuokaan. Meillä laitettiin erilleen, koska poikaystäväni H. ei ollut varma pitääkö kastikkeesta(piti hänkin sitten lopulta). Voit myös lisätä vuokaan jauhelihaa(lisää silloin myös tacomausteseos) tai broilerin jauhelihaa(fajitamausteseos). Myö päätimme syyä annoksen kanan liekkisiipien kanssa, vaan oli miun makuun ehkä vähän turhankin mausteista. Ehkäpä ensi kerralla kokeillaan sitten niitä hunajasiipiä, josko ei suu polttelisi ihan niin paljon. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti