Kun Lindströmin pihvejä alkaa tehdä mieli, niin niitähän on sitten pakko saada. Ainoa vain, että kun on aikaa miettiä jos sun jonkinlaisia, käy joskus niinkin, että mielikuvitus alkaa pulputa villisti. Ensin mietitään, miltä mahtaisi maistua, jos pihveihin lisäisi fetaa. Ja basilikaa. Entä, jos vaihtaisikin naudan jauhelihan kananpojan jauhelihaksi...
Hyvää tuli, ja pieni vihjaus pihvien esikuvaan säilyi, vaikken kyllä toisaalta näitä hyvällä omalla tunnolla voi Lindströmin pihveiksi ilman hipsukoita sanoa.
Feta-punajuuripihvit kanasta
400 g kananpojan jauhelihaa
200 g fetaa (sellainen tetrassa myytävä tai muu vastaava pehmeä feta)
3-4 dl etikkapunajuurisuikaleita
tuoretta basilikaa
pippuria
suolaa
(valkosipulijauhetta)
extra virgine -oliiviöljyä
Sekoita fetan joukkoon sopivasti basilikaa - itse laitoin noin kourallisen. Lisää mausteet, mutta ole tässä vaiheessa vielä varovainen suolan kanssa.
Valuta punajuurista neste ja pilko suikaleet pienemmiksi. (Niitä ei ole pakko pilkkoa, mutta itse tykkään, että punajuuri saa levitä taikinaan kunnolla.) Sekoita feta-massan joukkoon.
Lisää pieni loraus oliiviöljyä, ja sekoita. Maista taikinaa; jos se kaipaa enemmän mausteita, lisää niitä.
Sekoita jauheliha muun takinamassan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää oliiviöljyä pienin lorauksin kunnes taikinamassa on sopivan löysää.
Muotoile massasta mieleisesi muotoisia ja kokoisia pihvejä (itse tein yhdeksän isoa, mutta littanaa pihviä).
Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paistoajassa on kuitenkin huomioitava pihvien paksuus ja koko - pienet ja littanat kysyvät nopeammin kuin isot ja paksut.
Tarjoa esimerkiksi bataatti-peruna-porkkana-muusin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti