Hyvää alkanutta vuotta kaikille! ;) Tämä on ollut täällä odottelemassa kuvaa, mutta koska kuvat ovat nyt hävinneet jonnekin, niin lisään sen kunhan jostain löydän. Tämä siis todella oli tämän vuoden ensimmäinen ruoka, vaikka sen vasta nyt huhtikuussa saankin aikaiseksi tänne laittaa. :)
"Kevyesti" aloitettiin tämäkin vuosi, kun ruokalistalla oli ensimmäisenä bataatti-porkkana-kookoskeitto. Kevythän se olisi ollutkin muuten, mutta täysrasvainen kookosmaito ehkä hivenen tiputti keveyspisteitä, mutta annettakoon se anteeksi tällä kertaa, koska tähän en halunnut sotkea kevyt-kookosmaitoa: halusin koostumuksesta pehmeää, en litkua.
Ohjeesta riittää ehkä kolmelle tai neljälle, riippuen annosten koosta.
Bataatti-porkkana-kookoskeitto
n. 500 g bataattia
2 keskikokoista porkkanaa
2 salottisipulia
n. 1 l vettä
kanaliemikuutio
1 tkl (400 ml) kookosmaitoa
2 rls pellavansiemenrouhetta
1 rkl sweet chili -kastiketta
suolaa
mustapippuria
Laita vesi kiehumaan, ja lisää sinne liemikuutio ja vähän suolaa.
Kuori ja viipaloi porkkana. Lisää kiehuvaan veteen ja anna porkkanoille noin kymmenen minuuttia etumatkaa bataattiin nähden.
Kuori ja silppua sipulit. Silpun ei tarvitse olla mitään superpientä, koska koko helahoito soseutetaan lopuksi. Lisää sipulisilppu porkkanoiden seuraksi kattilaan.
Kuori bataatti, ja kuutioi se paloiksi. Lisää kattilaan. Anna kiehua hetki, ja lisää pellavansiemenrouhe. Kiehuta, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
ÄLÄ KAADA KEITINVETTÄ POIS, vaan kippaa koko sörsseli blenderiin tai soseuta sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
Lisää mausteet ja kookosmaito, ja sekoita tasaiseksi.
Siirrä kattila takaisin liedelle ja lämmitä keitto. Älä kiehuta enää.
Sitten ei muuta kun syömään. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti