sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Savu-pepperonipiirakka

Joskus keväällä, kun H. värkkäsi viimeisiä viilauksia oppariinsa kirjottajaparinsa kanssa, mie värkkäilin piirakkaa. Loput monista näistä aineista menikin sitten seuraavan päivän tex mex -lasagneen.

Idea lähti halusta kokeilla Pirkan leppäsavujuustoraastetta.


Leppäsavujuustopiirakka

Pohja:
1 dl sulaa voita(esim. becelkin käy)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl durum-jauhoja
0,5 dl leppäsavujuustoraastetta
0,5 vehnäjauhoa
1 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl chili-kastiketta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja juusto keskenään.

Sulata voi kattilassa, ja lisää mausteet voisulaan.

Sekoita voisula kuiviin aineisiin.

Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina sille tasaisesti raunoja myöden.

Laita pohjan päälle leivinpaperi ja sen pääle kuivaherneitä. Herneiden idea on siis se, että ne pitävät pohjan lättänänä.

Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.


Täyte: 
150 g creme fraisea
1,5 creme fraise -purkillista maitoa(oisko n. 2 dl)
2 kananmunaa
n. 0,5 dl ruohosipulia
0,5 rkl välimeren tahnaa
1-2 tl pippurirouhetta
n. 100 g tomaattia(6-8 kirsikkatompsua)
4 aurinko kuivattua tomaattia
0,5 pkt pepperonia
loput 200 g leppäsavujuustopussista

Sekoita maito ja kananmunat sekaisin jalisää joukkoon mausteet ja ruohosipulisilppu.

Lisää joukkoon välimeren tahna, viipaloidut tomaatit ja pieneksi silpuksi leikatut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita hyvin.

Lisaa joukkoon irralliset(eli siis tarkista, etteivät viipaleet ole täysin toisiinsa tarttuneita) pepperonit ja sekoita.

Lopuksi lisää vielä leppäsavujuusto ja sekoita.

Kaada neste esipaistetun piirakan päälle ja paista uunissa 200  asteessa noin 30-40 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti