Kalaa tulee syötyä nyt paljon useammin kuin mitä mie yksinollessa söin... syykin lienee melko selvä. Kalaa saahaan siis H:n vanhemmilta, jotka kalastavat tavalla jos toisellakin läpi vuoden. Todellista lähiruokaa siis, kun on vajaan puolen tunnin ajomatkan päästä pyyettyä kalaa lautasella.
Ja selvennykseksi: mie en siis ole tehnyt tämän ruoan eteen mitään muuta kuin käyny ranskalaiset kaupan pakastealtaasta. H. on siis ollut keittiömestari, mie oon vaan saanu nauttia lopputuloksesta. :)
Namskis! |
Muikut ja ranskalaiset
Muikkuja mieleisesi määrä
Ruisjauhoa
Suolaa
Öljyä/voita paistamiseen
Ranskalaisia
Laita uuni lämpiämään ranskispaketin ohjeiden mukaisesti ja tunge pussin sisältö uuniin.
Kierittele käsitellyt kalat ruisjauhossa, joka on maustettu suolalla.
Paista voissa lämpimällä pannulla(ei kannata ihan tulikuumana pitää, vaan pitää se kyllä kunnolla lämmin olla) kunnes ovat kypsiä. Aikaa on hankala sanoa, kun se riippuu niin paljon muikkujen koosta. Testaamalla saa tuntuman kuulemma. :)
Ota ranskikset uunista ja nauti hyvästä ruoasta. :)
Vinkki! Voit tehä tän kanssa kermaviilikastikkeen, H. teki ja sopi hienosti kalan kanssa. Ainoa vaan, ettei ohjetta kastikkeeseen ole, kun H. teki sen menetelmällä "vähän sitä sun tätä", mutta tilliä ja sitruunaa siinä ainakin oli. :D Eli purkki kermaviiliä ja sitten sinne vaan heitellä mausteita, jokka sopii kalalle, hetken maustuttaminen jääkaapissa ja avot! ^^
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti