
Salaattiin tarvitset:
Lehtisalaatin
Kurkun
Keltaisen paprikan
Muutaman tavallisen tomaatin tai paketillisen miniluumutomaatteja
Vihreitä (siemenettömiä) viinirypäleitä
Hunajamarinoituja kanasuikaleita 300-450g(riippuen syöjien määrästä ja annosten lihapitoisuudesta)
Oliiveja
Yrtti-öljymarinoituja salaattikuutioita
(Suolattuja) Cashew-pähkinöitä
Salaatin kaveriksi:
Caesar -salaatinkastiketta
tai
Ranskalaista salaatinkastiketta
Leipään tarvitset:
Esipaistettuja sämpylöitä tai patonkeja
Violan Afrikan paprika -tuorejuustoa
Laita uuni lämpenemään leipäpaketin ohjeiden mukaisesti.
Aloita kanan paistaminen. Kun pääset kanapakettien useasti markkeeraamaan kohtaan "-- ja anna hautua", aloita muun salaatin teko.
Pese salaatinlehdet, ja irrota halutessasi lehdistä lehtiruodot. Mikäli koko salaattia ei syödä kerralla, saattaa olla järkevää kuivata lehdet, sillä tomaateista ja kurkusta tulee kosteutta aika paljon, eli seuraavana päivänä alimmat salaatinlehdet saattavat olla aika vetisiä. Revi salaatti sopiviksi paloiksi kulhoon.
Muista käännellä kananpaloja riittävän usein.
Pese tomaatteja, kurkkua ja paprikaa niin paljon kun haluat, ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Heittele palaset salaatin päälle.
Pese viinirypäleet ja halkaise ne pituussuunnassa. Lisää salaatin päälle.
Lisää salaattiin pähkinät(halutessasi voit huuhdella suolan pois tai ostaa suoraan au naturel -verioita[saattavat kuitenkin olla hivenen kalliimpia]).
Tässä kohtaa oletettavasti kanat ovat jo kutakuinkin paistuneet, jos näin on, ota pannu pois liedeltä.
Laita leivät uuniin ja annan olla niin kauan kuin paketissa sanotaan.
Kata pöytään oliivi- ja salaattikuutiopurkki, josta voi ottaa sitten niin paljon kun haluaa. Ainakin Pirkalla on myös laktoosittomia salaattikuutioita. Laita myös salaatinkastike sekä tuorejuusto esille.
Kun leivät ja kanat ovat valmiita, tarjoile salaatti. Leivät kannattaa tarjoilla lämpiminä, sillä tuorejuusto sulaa mukavasti lämpimän leivän välissä.

Helppoon ja nopeaan hedelmäsalaattiin tarvitset:
Banaania
Omenaa
Säilykemandariineja
Ananaspaloja mehussa
Salaatista ylijääneet viinirypäleet
Persikkaviipaleita mehussa
Avaa mandariini- ja ananaspurkit ja kaada kulhoon.
Pilko persikanviipaleet pienemmiksi paloiksi ja laita mehuineen joukkoon.
Kuori ja pilko banaani(t) ja omena(t), ja pese ja lohko viinirypäleet. Lisää kulhoon.
Tarjoile. Mikäli haluat tehdä salaatin valmiiksi, säilytä se jääkaapissa, jolloin salaatti on mukavan viileää(kannattaa kuitenkin ottaa se ennen pääruoan nauttimista pois, jottei hedelmät ole liian kylmiä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti